Kennismaking met ons ‘Mie’

Ik was eens aan het nadenken en dacht waarom schrijf ik eens geen blogpost over ons huisdiertje. Zo gedacht, zo gedaan. So here it is!
-Yay-  ‘Ons Mie’ is een dwergbaardagaam oftewel ‘pogona henrylawsoni’ als je graag de wetenschappelijke naam wil weten. Ze is een ideaal huisdier voor mensen die niet veel plaats hebben of net zoals ons in een appartementje wonen. Mijn vriend en ik zijn vaak aan het werk waardoor we geen opties hadden voor een ander huisdier. In het begin dacht ik ‘oei is dit wel iets voor ons?’ Of ‘is dit wel iets voor mij?’ Maar nu ze al meer dan een jaar bij ons is zou ik ze niet meer kunnen missen. Ze maakt geen lawaai en woont vooral in haar terrarium omdat ze warmte nodig heeft. Maar je hebt er heus wel iets aan.

Het is fijn om te zien dat ze ons herkent als we binnen komen. Stiekem houdt ze ons in het oog terwijl we aan het koken zijn, poetsen of terwijl we tv kijken. Soms halen we haar ook eens uit haar terrarium en dan is ze helemaal in haar nopjes. In het oog houden is dan de boodschap! Ze wil overal geweest zijn en alles gezien hebben. Tot soms onze frustratie toe omdat we dan ineens een spurtje moeten maken zodat ze niet onder de zetel zou lopen. Ja, ze is vrij klein en we zouden natuurlijk niet willen dat ze ergens vast komt te zitten.

Haar lievelingseten zijn levende krekels. Ze is van nature een jager dus geven we haar af en toe krekels zodat ze het jagen zeker niet verleert. Sinds een aantal maanden eet ze ook graag groenten. Voornamelijk courgettes. EINDELIJK! Het is ons gelukt haar iets van groenten te laten eten. Laat ons zeggen dat ze nogal eigenwijs is op het punt van welk ze wil eten en welk eten ze niet wil. Mijn doel is om haar nu ook paprika te leren eten en stukjes appel. 

Kortom ik zou ze zeker niet meer kunnen missen ons Mie. Ze is een deel van ons gezinnetje geworden. 

Lots of love, E. 

2 gedachten over “Kennismaking met ons ‘Mie’

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: